Microsoft este cea mai mare companie producătoare de software, servicii și tehnologii Internet pentru calculatoarele personale și pentru mediul de business. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii proiectate să ofere oamenilor programe software deosebite – accesibile oricând, de oriunde și pentru orice dispozitiv

Până în momentul de față a livrat, și continuă să livreze, cel mai mare număr de sisteme de operare pentru calculatoare personale, anume sistemul MS Windows.

Compania a fost fondată în 1975 de către Bill Gates și Paul Allen. Directorul general este în momentul de față Steve Ballmer.

În august 2008, Microsoft a achiziționat compania de sondaje online Greenfield Online pentru suma de 486 milioane dolari. Prin preluarea companiei internet, Microsoft a dobândit acces la site-ul Ciao.com, care se ocupă de comparațiile de preturi și pareri ale consumatorilor cu privire la produse comercializate pe piață.

Misiunea Microsoft România este creșterea satisfacției partenerilor și utilizatorilor tehnologiei de vârf Microsoft, contribuind cu profesionalism și onestitate la dezvoltarea industriei IT locale.

Microsoft România și-a propus încă de la înființarea sa următoarele obiective de afaceri:

  • Să genereze inițiative de afaceri, investind pe termen lung, pentru Microsoft și pentru partenerii de afaceri;
  • Să înlesnească accesul oamenilor din această regiune la tehnologia software din cea mai nouă generație;
  • Să formeze competențe și talente, să organizeze activitatea de instruire, să furnizeze informații tehnice și să localizeze produsele.

Surse: http://www.microsoft.com/ro/ro/,  http://ro.wikipedia.org/wiki/Microsoft

Anunțuri